Symptomen Hormonale Disbalans

 

Symptomen Hormonale disbalans

Herken jij deze kwaaltjes?

Overgewicht

Overgewicht is een groot en nog steeds groeiend probleem. Iedereen denkt te weten dat het een kwestie is van te veel voeding in relatie tot dat wat je verbruikt. Maar is dat wel zo, is er niet veel meer aan de hand? Wat is de achterliggende oorzaak? En is die achterliggende oorzaak niet veel belangrijker dan het kwijtraken van gewicht. Wil jij nu voor eens en voor altijd weten waarom jouw lichaam geen kilo meer Los wil laten? Maak dan snel een afspraak dan gaan we samen op onderzoek naar de werking van jouw lichaam. Eerst gaan we je lichaam aanvullen met de stoffen die het zo nodig heeft en daarna kijken we naar jouw leefstijl en wat jij aan kunt passen om jouw lichaam te ondersteunen.

Want als jij jouw lichaam geeft wat het nodig heeft dan zal je snel meer energie ervaren en ervaar jij meer energie dan zal jouw lichaam uiteindelijk vanzelf de kilo’s los gaan laten en zal er een balans in gewicht, leefstijl en stress ontstaan.

burnout

Burn-out is een specifieke toestand van een emotionele overbelasting. Met andere woorden mensen met een burn out zijn emotioneel uitgeput en hebben vaak een lage dunk van zichzelf. Als je een burn out hebt voel je je vaak opgebrand en zonder energie. Je krijgt een burn out omdat je te lang en te vaak over je eigen grenzen bent gegaan.

Wat belangrijk om te weten bij een bun-out is. Waar ligt de grondslag en wat maakt dat jij jaren lang over je grens bent gegaan? Als eerste gaan we kijken welke mineralen en vitamines jouw lichaam op dit moment nodig heeft. Het is namelijk een feit dan bv magnesium opgevreten wordt bij stress en laat magnesium  nu super belangrijk voor alle processen in jouw lichaam zijn.  Als jouw lichaam goed gevoed en aangevuld wordt, kunnen we beginnen met wat wil jij? Het is hard werken maar als jij jezelf goed leert kennen en aanvaart met alles wat er is, worden jouw grenzen helder en weet je ook wanneer je je rust moet pakken. Zo ontstaat er een balans in jouw lichaam en hoofd.

PCOS/insuline resistentie

De meeste vrouwen komen erachter dat ze pcos hebben als ze een kinderwens hebben. Zijn ze er al eerder achter dan zijn ze meestal met de anticonceptiepil naar huis gestuurd met de mededeling kom maar terug als je zwanger wil worden. Maar wat is insuline resistentie? Door ons huidige voedingspatroon zijn veel mensen ongevoelig geworden voor het hormoon insuline met als resultaat een versneld verouderingsproces en overgewicht.  Hardnekkig overgewicht wat echt moeilijk is om dat te verminderen. Maar ook klachten als  vermoeidheid, haaruitval, gewrichtsklachten, oedeem, vaak plassen, menstruatieklachten, overgangsklachten, PCOS, hoge bloeddruk, geheugen en concentratie problemen.  Bij toenemende insulineresistentie zal het uiteindelijk overgaan in syndroom X of diabetes 2. Een ander gevolg is het steeds dikker worden en de opslag van vet. Een goede insuline gevoeligheid is de sleutel voor dit probleem. Belangrijk is dus de insuline gevoeligheid van jouw lichaam, we gaan kijken naar je leefstijl en voeding maar ook naar laaggradige ontstekingen. We moeten en mogen niet vergeten dat elke keer wanneer jij eet jouw lichaam insuline aan moet maken om de suikers weg te werken. Als je inzicht krijgt in de werking van jouw lichaam zal je in balans komen en haar vetopslag loslaten. Dit proces is niet 1 2 3 omkeerbaar, maar met goede inzichten wel onder de duim te houden. En als resultaat zul jij veel meer energie terug krijgen.

Moe/geen energie

Heb jij het gevoel altijd achter de bal aan te lopen en heb je geen puf mee? Heb jij het gevoel dat jouw grens bijna bereikt is?  Of, ben je altijd moe, moe en nog eens moe? Waarschijnlijk denkt je lichaam dat er gevaar dreigt en gaat deze stress actie niet meer uit. Belangrijke factoren zijn candida albicans, stress, infecties, achteruitgang van het immuunsysteem, allergieën en tekorten van micronutrienten. Het is belangrijk om achter de oorzaak van deze stress reactie te komen.
Dit kan vele oorzaken hebben van een burn-out tot een b12 tekort. Blijf er niet mee lopen en kom in actie, want als jij jouw lichaam gaat voeden en jij jouw valkuilen weet te ontdekken ervaar jij snel weer meer energie. 

zwanger worden, zwanger zijn, zwangerschapskwaaltjes

Helaas krijgen sommige stellen te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Dit kan vele (medische) oorzaken hebben maar ook niet medische oorzaken denk hierbij aan voeding, stress, leefstijl. Van zowel de man als de vrouw. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon maakt dat je hormonen in balans zijn.

Maar niet alleen om zwanger te worden is een gezonde hormoonbalans noodzakelijk ook je kind plukt hier zijn vruchten van. Hoe gezonder jouw lichaam hoe beter de start voor je kind. Wil jij gezond zwanger worden of lukt het maar niet om je kinderwens in vervulling te laten gaan. Neem dan contact met me op dan gaan we samen kijken wat er mogelijk is. Garantie kan ik je helaas niet geven maar misschien zijn er nog ingangen en verbeterpunten.

Vrouwenklachten (blaasontsteking, rusteloze benen, PMS, migraine)

Natuurlijk zijn dit niet alleen vrouwenklachten maar komen ze bij vrouwen wel het meeste voor. Als je het hebt over blaasontsteking dan komt dat omdat de uitgangen bij een vrouw erg dicht bij elkaar zitten, blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door de ecoli bacterie (poep bacterie). Vrouwenklachten worden meestal veroorzaakt door een disbalans in de hormonen. Aan de hand van een vragenlijst brengen we deze disbalans in kaart eventueel aangevuld met een EMB test. Zodat jij handvatten krijgt om jouw lichaam zo optimaal mogelijk te voeden en te ondersteunen dmv stressreductie, voeding en beweging.

Heb je last van een van deze kwaaltjes, of staat het er niet tussen? Neem dan contact met mij op en dan gaan we samen kijken hoe we je van deze kwaaltjes af kunnen helpen!

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes, of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Neem dan contact met mij op en dan ga ik jou verder helpen!

Lieve groet,

Erna van den Hurk