Broccolisoep met Dikke Kokosroom

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon tip: Herbamare van dokter Vogel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 schepje dikke kokosroom (van de bovenkant van een blikje kokosmelk)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse koriander of peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee tot het geurig is.
  2. Voeg de broccoli toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat sudderen tot de broccoli zacht is, ongeveer 15-20 minuten.
  4. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren tot een romige consistentie.
  5. Voeg het schepje dikke kokosroom toe aan de soep en roer goed door tot het volledig is opgenomen.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de broccolisoep warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie indien gewenst.

Door het gebruik van dikke kokosroom krijgt de soep een romige textuur en een subtiele kokossmaak, waardoor het een heerlijke en voedzame maaltijd is.

 

Vitamine en mineralen: 

Broccoli

  • Broccoli is een uitstekende bron van vitamine C, wat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem en collageenvorming voor de huid.
  • Het bevat ook vitamine K, wat essentieel is voor een goede bloedstolling en botgezondheid.
  • Broccoli levert ook vitamine A, wat belangrijk is voor de gezondheid van het gezichtsvermogen en de huid.

Knoflook en Ui:

  • Knoflook en ui bevatten allicine, een verbinding met antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen.
  • Ze zijn ook rijk aan verschillende antioxidanten en fytochemicaliën die de algemene gezondheid bevorderen.

Dikke Kokosroom:

  • Kokosroom levert gezonde vetten, voornamelijk in de vorm van middellange-keten vetzuren, die gemakkelijk door het lichaam worden gebruikt als energiebron.
  • Het bevat ook enkele mineralen, zoals mangaan, dat belangrijk is voor de botgezondheid en een goede stofwisseling.

Groentebouillon:

  • Groentebouillon kan enkele mineralen bevatten, afhankelijk van de ingrediënten. Typisch bevat het kalium, magnesium en soms calcium, afhankelijk van de gebruikte groenten.

Door het combineren van deze ingrediënten krijg je een heerlijke soep die niet alleen romig en smaakvol is, maar ook boordevol belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten zit. Dit maakt het een geweldige keuze voor een voedzame en gezonde maaltijd.

 

 

 

 

 

 

Lieve groet, Erna van den Hurk

De impact van houtvezels op ons lichaam

 De impact van houtvezels op ons lichaam   Hebben houtvezels invloed op onze gezondheid? en proberen fabrikanten hun producten gezonder te...

Stampot vol met vitamine en mineralen!

Stamppot met Raapstelen en Zoete Aardappel Ingrediënten: 500 g raapstelen 500 g zoete aardappelen 2 grote wortelen 1 ui 2 teentjes knoflook 2...

Gezonde borrelplank

Praktische Toepassingen in de Keuken: Kleurrijke Gezonde Snackplank Een kleurrijke en gevarieerde snackplank is niet alleen een leuke manier om...

Omega 3 wat is dat?

 Omega 3 heeft veel voordelen.   Omega-3 vetzuren zijn een type essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Ze behoren...

A1 versus A2 MELK

Verschil tussen A1 en A2 melk    Nee A2 koeien lopen niet te kort langs de snelweg. Eigenlijk is de benaming A2 koe niet de juiste. A2 koeien...

AARDPEER?

"Aardpeer" De vergeten groenten! Wat is nu weer aardpeer, hoor ik je denken. Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd. Ze...

HELP! Wat doe ik met mijn groente restjes?

Groente restjes  Iedere week en soms wel 2 weken gooi ik  mijn koelkast open  en haal ik al mijn restjes groente eruit. Het maakt echt niet uit...

Omega 3 vetzuren

Hoe belangrijk zijn Omega 3 Vetzuren   Omega 3 vetzuren horen bij de groep meervoudige onverzadigde vetzuren. Als we maar genoeg ALA (Alfa...

Chocolade

Chocolade! Ken je dat, je moet en zal chocolade eten? Maar weet je dan ook wat je in je mond steekt? Er zit namelijk een groot verschil tussen WIT,...

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Lieve groet,

Erna van den Hurk