“Migraine” ik word er niet goed van…
Migraine is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door heftige aanvallen van bonzende pijn, vaak aan één kant van het hoofd. Migraine kan gepaard gaan met verschillende symptomen, zoals misselijkheid, braken, licht- en geluidsovergevoeligheid, en visuele verstoringen. Migraine kan het dagelijks leven van mensen aanzienlijk beïnvloeden en het is belangrijk om te begrijpen wat het is en wat je kunt doen om het te behandelen vanuit een orthomoleculair perspectief.
Migraine wordt vermoedelijk veroorzaakt door een combinatie van genetische, neurologische en omgevingsfactoren. Hoewel de exacte oorzaak van migraine nog niet volledig bekend is, zijn er verschillende triggers geïdentificeerd die migraineaanvallen kunnen uitlokken. Deze triggers kunnen variëren van voeding en hormonale schommelingen tot stress, slaapgebrek, en omgevingsfactoren zoals fel licht en harde geluiden.
Vanuit een orthomoleculair perspectief zijn er verschillende benaderingen die kunnen helpen bij het behandelen van migraine. Een belangrijk aspect is het identificeren van mogelijke triggers en het vermijden van deze triggers zo veel mogelijk. Dit kan inhouden dat je een voedingsdagboek bijhoudt om te kijken of bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade, kaas, cafeïne of alcohol, migraineaanvallen kunnen uitlokken en deze voedingsmiddelen beperkt of vermeden worden.
Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen bij het verminderen van de frequentie en de ernst van migraineaanvallen. Bijvoorbeeld, magnesium is een mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsprocessen, waaronder het reguleren van de bloedvaten en het ontspannen van spieren. Studies hebben aangetoond dat magnesiumsupplementen effectief kunnen zijn bij het verminderen van de frequentie en de duur van migraineaanvallen. Ook vitamine B2 (riboflavine) en co-enzym Q10 zijn voedingssupplementen die in sommige gevallen migraine kunnen helpen verminderen.
Naast voedingssupplementen kan ook het aanpassen van leefstijlfactoren bijdragen aan het verminderen van migraineaanvallen. Voldoende slaap, regelmatige lichaamsbeweging, stressmanagementtechnieken zoals ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen, en het vermijden van overmatige stress kunnen allemaal bijdragen aan het verminderen van migraineaanvallen.
Het is echter belangrijk om te benadrukken dat migraine een complexe aandoening is en dat de behandeling ervan individueel kan verschillen. Het is altijd raadzaam om een orthomoleculair therapeut, een arts of een andere zorgverlener te raadplegen voor een gepersonaliseerd behandelplan op maat.
Bronvermelding: Holland, S., Silberstein, S. D., Freitag, F., Dodick, D. W., Argoff, C., Ashman, E
Voel je vrij om contact op te nemen via de link (mail) hieronder of bel/app op 0681010844
Groeten Erna
Neem contact met mij op
Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.
Lieve groet,
Erna van den Hurk