“Corona” Beheerst ondertussen ons leven!

 

Een virus is een niet levend organisme wat erfelijk materiaal bevat en verpakt zit in een eiwitomhulsel. Het virus dringt een cel binnen en heeft daar maar één doel. Zo snel mogelijk vermenigvuldigen. Hoe meer virusdeeltjes je op één moment binnenkrijgt, hoe harder je lichaam moet werken. Dat verklaart ook waarom de een erg ziek is en de ander niet of maar een beetje. Doordat het een nieuw virus is, is het onbekend voor ons immuunsysteem. We weten dat het om een pittig en hardnekkig virus gaat en dat vooral de kwetsbare onder ons er vatbaar voor zijn.

Zorg in deze periode daarom goed voor je lichaam en geest.

Dit doe je door:

 • Bewust te zijn van stress en dit te verminderen door ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een (bos)wandeling of een puzzel te maken.
 • Zorg bijvoorbeeld voor een goed bioritme, waarbij je minstens 8 uur rust
 • Blijf in beweging
 • Eet 3x per dag op vaste momenten.
 • Eet geen of minder gluten, kaas, zuivel, suiker.
 • Eet pompoen, pastinaak, prei, knoflook, zeewier, verschillende paddenstoelen, juist hier zitten stofjes in waar jouw darmen en jouw immuunsysteem blij van worden.
 • Maak of laat een ouderwetse botten bouillon maken. Vroeger maakte men kippensoep, voor de heilzame werking. Als je deze bouillon van botten maakt en lang op laat staan dan bereiken deze heilzame stofjes jouw darmen en immuunsysteem. Dus een blik soep is niet wat ik bedoel.
 • Kies goede supplementen: Multi, vit C, D3, Zink, Omega 3. Het zal je niet ontgaan zijn dat het gebruik van extra vitamines uit een potje op dit moment bittere noodzaak zijn. Aangetoond is dat bij een virus je lichaam in ieder geval deze vitamine en mineralen nodig hebben om processen die jouw lichaam nodig heeft te kunnen laten functioneren.
 • Eet groente smoothies met max 2 stuks fruit erin.
 • Drink 1.5 liter water e/o kruidenthee
 • Drink geen alcohol

 Wat als je corona hebt gehad en klachten blijft houden zoals:

 – Vermoeidheid

– Kortademigheid

– Hoofdpijn

– Spierzwakte

– Concentratieproblemen

– Slaapproblemen

– Depressieve klachten

 Neem dan contact met mij op.

Om jou restklachten aan te pakken moeten de virale activiteiten worden opgeruimd. Zolang deze in je lichaam rondgaan, blijft je immuunsysteem aan het werk. Het immuunsysteem zal eerst tot rust gebracht moeten worden voordat hij weer kan gaan doen waarvoor hij is gemaakt. Pas dan kunnen de energie fabriekjes (mitochondriën) hun capaciteit herstellen.

Elke Corona besmetting is uniek omdat elk mens een eigen geschiedenis en weerstand heeft. Daarom is er geen ‘kant en klaar pakket’. We zullen moeten kijken naar wat ‘jouw’ lichaam nog nodig heeft. Je krijgt dan ook een intake met daaruit een behandelplan. Dit plan is gebaseerd op de pijlers: Voeding, suppletie, en leefstijl. Eventueel aangevuld met een EMB test (zie voor meer uitleg kopje EMB in de menubalk op mijn website).

 Consulten kunnen ambulant, per telefoon of online afgenomen worden. In een vrijblijvend en kosteloos gesprek, informeer ik je over de mogelijkheden.

Voel je vrij om contact op te nemen via de link (mail) hieronder of bel/app op 0681010844

 

 Groeten Erna

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.

Lieve groet,

Erna van den Hurk