Chocolade!

Ken je dat, je moet en zal chocolade eten? Maar weet je dan ook wat je in je mond steekt?

Er zit namelijk een groot verschil tussen WIT, MELK, en PUUR.

In witte chocolade zit namelijk geen cacao! Melkchocolade bevat een beetje cacao en puur het meeste.

Je voelt het al aankomen, PUUR is natuurlijk de beste vorm om te eten en het gezondst.

Maar ook in Pure chocolade zit veel verschil. Niet alle fabrikanten gebruiken de natuurlijkste producten.  De gezondheidsvoordelen van chocolade zijn groot. het kan namelijk hartfalen en bloeddruk verlagend werken. Dit komt door de aanwezigheid van flavonoiden die de hartfunctie kunnen verzachten. Ook kan  Chocolade  helpen tegen ontstekingen.

Helaas mag je niet losgaan op chocola…… zo 2x per week een stukje is al meer dan genoeg.

PUUR is de gezondste variant en met de minste suiker. Kies dan wel een reep van meer dan 70% cacao. ik vind zelf de 70% van Tony Chocolonely het lekkerst maar ook 90% van Vivani sla ik niet af.

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je soms zo snakt naar chocolade? Wij vrouwen kunnen hier sterk de neiging toe hebben wanneer we ongesteld zijn. Dit komt omdat je lichaam magnesium nodig heeft en komt je lichaam dit te kort, dan gaat ze opzoek.

Vraag jij je nu ook niet meteen af of dit niet voor meer producten telt?

Lieve groet, Erna van den Hurk

 

ps Heb jij erg veel last van snaai buien, ga dan op zoek naar de onderliggende oorzaak. Maak een afspraak dan kijken we samen naar eventuele tekorten en twijfel je, neem dan contact op dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

                                       

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.

Lieve groet,

Erna van den Hurk