Verschil tussen A1 en A2 melk

 

 Nee A2 koeien lopen niet te kort langs de snelweg. Eigenlijk is de benaming A2 koe niet de juiste. A2 koeien zijn de oudere koeien rassen, de rassen waarvan wij de melk al meer dan 1000 jaar geleden  dronken.

 In deze tijd moet alles sneller en vooral meer. A2 koeien geven weliswaar minder melk maar leveren ook vlees. A1 koeien zijn een nieuw soort ras, Holstein – Friesian, deze koe kan wel 50 liter melk per dag  geven. Een holsteiner herken je aan de gespierde bouw. Oud Hollandse rassen zijn veel robuuster. Maar als leek is het moeilijk om deze rassen uit elkaar te houden. 

 Om je een beeld te geven, rond 1900 was de melkproductie  in Nederland rond de 2500 liter, tot 10.000 liter per koe, per jaar in 2015.  Melk is toch melk zou je zeggen? Het verschil tussen de A1 en A2 melk, is  de exorfine. Zoals je op de foto kunt zien, zit er in A2 melk alleen maar Casomorfine 8. Volgens een recent chinees onderzoek, heeft A2 melk  het voordeel  dat ze geen lactose-intolerantie veroorzaken. In China is 90% van de bevolking lactose-intolerant, waarbij men altijd dacht, dat mensen met een Aziatische achtergrond een tekort hebben aan het enzym lactase.  Volgens dit onderzoek is de boosdoener een ontstekingscreatie op Casomorfine – 7. Deze tref je alleen maar aan bij A1 melk.

Uit dit zelfde onderzoek blijkt dat zowel A1- als A2 melk casomorfine 8 bevat. Casmorfine 8 is een remmer van het ACE enzym. Waardoor je last kunt hebben van kriebelhoest, lage bloeddruk en duizeligheid. 

 Wil jij nu meer weten over de bronnen van  A2 melk, klik dan op deze link. http://www.weerribbenzuivel.nl/as-publicaties

Heb jij een melk allergie, dan geeft A1 of A2 melk dezelfde problemen, in dit geval is het beter om helemaal geen melk te consumeren.

Drink jij graag melk, dan kun je op zoek gaan naar boeren die uitsluitend A2 koeien hebben. Sommige van hen hebben een tap staan, waar je zelf je flessen melk kunt vullen. Ga op zoek in jou buurt en tap lekker rauwe A2 melk.

 

 

bron: Het Endorfine herstel plan  en weerribbenzuivel

                            

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.

Lieve groet,

Erna van den Hurk