Welkom!

 

Ik ben Erna van den Hurk  en ben ik eigenaar van praktijk  Vitaliteitscoach-Oss. 

 Naast vitaliteitscoach ben ik  moeder van 2 puberende zonen en de vrouw van Bart.

Graag wil ik jullie meenemen in mijn verhaal, over hoe Vitaliteitscoach-Oss is ontstaan en waarom ik deze praktijk begonnen ben.

Het begon  zo rond mijn 17de, Ik kreeg  allerlei vage lichamelijke klachten. Mijn gewicht nam toe, zonder enige aantoonbare reden, mijn haar werd dunner en viel uit. Als jonge vrouw van 17 ben je daar natuurlijk niet blij mee. Ik had dan ook vaak het gevoel dat mensen naar mij keken. Naast deze klachten was ik in deze periode van mijn leven erg ongelukkig. Zowel met mijzelf als met de man met wie ik op dat moment was.

De huisarts dacht dat mijn haaruitval te maken had met het gebruik van de anticonceptie pil waar ik net mee was begonnen. Omdat ik steeds maar geen verbetering kreeg wat mijn haaruitval betrof, ging ik begin 19 naar de gynaecologe. Hier kreeg ik als advies dat ik niet te lang moest wachten met het krijgen van kinderen. De arts vertelde me dat ik waarschijnlijk PCOS had. Meer uitleg kreeg ik toen niet. Op dit moment in mijn leven was ik nog helemaal niet bezig met het moederschap.  Wat daarop volgde was dat ik met de Diane pil naar huis werd gestuurd.

Waar ik op hoopte gebeurde niet. Mijn klachten bleven bestaan. Ik begon mijn heil te zoeken in allerlei middeltjes. Een fortuin gaf ik uit aan smeersels en poeders. Ik bezocht een goede kapper, die erg zijn best moest doen om er iets van te maken en ik zetten een punt achter mijn relatie. Maar niks mocht baten. Ik was ten einde raad.

Er kwam een kinderwens. Deze bleef zoals voorspelt uit. De gynaecoloog schreef hormoonpreparaten  voor om mij een handje te helpen. In al die jaren heb ik verschillende artsen gesproken en gezien. Maar niemand wees mij op het belang van goede voeding. In het traject om zwanger te worden werd mij het advies gegeven om gewicht te verliezen. Het is namelijk bewezen dan overgewicht van invloed kan zijn op de vruchtbaarheid.

De hormoonpreparaten zorgde er uiteindelijk wel voor dat ik moeder werd. Tijdens de zwangerschappen leek mijn haar steeds voller te worden. Ik was er trots op. Echter na mijn zwangerschap viel mijn haar weer uit. Weer werd ik onzeker en voelde me waardeloos.

 

 

 

Toen stuiten ik, via internet, op de “Hormoonfactor”. Hier las ik van alles over hormonen, voeding, stresssystemen en wat dit allemaal teweeg kan brengen. Ik herkende mijzelf in de kwaaltjes die werden beschreven. Ook las ik dat er mensen herstelde van deze kwalen. Zij hadden hun leefstijl aangepast. Op het gebied van voeding, beweging en stressreductie. Maar ook werden zij zich bewust van het feit dat een mens bestaat uit een lichaam en geest.

 

Ik dacht, ‘hierover wil ik alles weten’. Het is daarom dat ik de opleiding ‘hormoonfactor” ging volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik dat stress een van de meest aangetoonde reden is voor lichamelijke (onverklaarbare) klachten. Hierdoor werd mijn interesse gewekt om de opleiding tot ‘stresscounseling’ te volgen.

Uiteindelijk ben ik mij vanuit daar gaan specialiseren tot orthomoleculair therapeut. Ik leerde mijn hormonen kennen en  de signalen van mijn lichaam herkennen. Voor mij, is dit het grootste cadeau wat ik mijzelf ooit heb kunnen geven.

 

Nu, heb ik enkel nog wel overgewicht, maar wel met een redelijke bos haar en vol energie. En daar ging ik voor.

Na deze persoonlijke ervaring, vond ik dat ik deze kennis moet delen. Iedere man en vrouw moet dit weten.

Mijn advies aan jou, is dan ook. Blijf niet lopen met lichamelijke of geestelijke klachten! Ga op onderzoek uit en zorg dat je je weer gelukkig gaat voelen!

 

Lieve groet, Erna van den Hurk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.

Lieve groet,

Erna van den Hurk