Overgangsklachten

 

Als vrouwen maken we allemaal een reis door verschillende fasen van het leven, en één is de menopauze. Dit is een periode die vaak met veel vragen, veranderingen en uitdagingen gepaard gaat. Laten we eens dieper ingaan op wat de menopauze precies is en hoe je met deze fase van je leven het beste kunt omgaan.

 

De menopauze is een natuurlijk proces dat optreedt wanneer een vrouw stopt met menstrueren en haar vruchtbare jaren afsluit. Meestal gebeurt dit ergens tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar. Het markeert het einde van de menstruatiecyclus en wordt vaak voorafgegaan door een periode van veranderingen in de hormoonspiegels, bekend als de peri-menopauze. Deze periode speelt zich dan ook +- 7 jaar eerder af. 

Tijdens de menopauze ervaren veel vrouwen een breed scala aan symptomen, variërend van opvliegers en stemmingswisselingen tot vaginale droogheid, vermoeidheid en slaapproblemen. Deze symptomen kunnen zowel fysiek als emotioneel belastend zijn en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven.

 Hoewel de menopauze een natuurlijk onderdeel is van het leven van een vrouw, betekent dat niet dat je het gewoon moet accepteren en erdoorheen moet worstelen. Er zijn verschillende manieren om deze fase van je leven zo comfortabel mogelijk te maken:

  1. Praat erover: Het is belangrijk om openlijk te praten over je ervaringen tijdens de menopauze. Dit kan variëren van gesprekken met vrienden en familie tot het zoeken naar professionele hulp bij een arts of therapeut.
  2. Leef gezond: Een gezonde levensstijl kan helpen bij het verminderen van symptomen van de menopauze. Dit omvat regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en het vermijden van schadelijke gewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik.
  3. Zoek ondersteuning: Het kan nuttig zijn om lid te worden van een ondersteuningsgroep voor vrouwen die door dezelfde ervaringen gaan. Dit biedt een veilige ruimte om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en elkaar te ondersteunen tijdens deze fase van het leven.

De menopauze kan een uitdagende tijd zijn, maar het is ook een kans om jezelf beter te leren kennen en nieuwe manieren te ontdekken om voor jezelf te zorgen. Met de juiste ondersteuning en zelfzorg kunnen vrouwen deze fase van hun leven met vertrouwen tegemoet zien en volop blijven genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

Heb jij meer ondersteuning nodig, neem dan contact op voor een consult.

  • Tijdens ons consult over de menopauze zal ik als orthomoleculair therapeut eerst een uitgebreide medische geschiedenis met je doornemen om een beter begrip te krijgen van je symptomen, levensstijl en voedingspatroon.
  • Ik zal vragen stellen over je menstruatiegeschiedenis, symptomen die je ervaart, je algemene gezondheid, en eventuele supplementen of medicijnen die je momenteel gebruikt.
  • Op basis van deze informatie zal ik een behandelplan opstellen dat gericht is op het optimaliseren van je voeding, levensstijl en eventueel het gebruik van voedingssupplementen om de symptomen van de menopauze te verlichten en je algehele gezondheid te verbeteren.
  •  Interventies die gericht zijn op het ondersteunen van je lichaam tijdens de menopauze.
  • Samen zullen we werken aan een plan op maat dat past bij jouw specifieke behoeften en situatie. Ik zal gedurende het proces ondersteuning bieden en al je vragen of zorgen bespreken.
  • Het doel van ons consult is om op een holistische manier naar je gezondheid en welzijn te kijken, en om natuurlijke en effectieve oplossingen te bieden die je helpen om de menopauze met vertrouwen tegemoet te zien en je gezondheid te optimaliseren tijdens deze fase van je leven.

Je verdient het om weer energiek, gebalanceerd en vitaal door het leven te gaan. Met orthomoleculaire therapie kunnen we samen werken met als doel je klachten te laten verminderen of zelfs verdwijnen. Maak vandaag nog een afspraak, je kunt hiervoor het contact formulier gebruiken.  Mocht je nog vragen hebben mail of bel me dan. info@vitaliteitscoach-oss.nl  of telefonisch 0681010844.

 

 

De Dag van de Overgang

De Dag van de Overgang   Sinds mijn elfde ben ik een hormonenbom. Op de lagere school kreeg ik al mijn eerste hormonenkuur. Behalve dat ik in...

Oestrogeen dominantie in de overgang

Hoe Groene Groentes en BewusteKeuzes Je Kunnen Helpen Als vrouw in de overgang bevinden we ons in een nieuwe fase van ons leven, een fase die vaak...

Trauma of Stress

Is trauma stress?   Alle ervaringen ontstaan uit trauma, uit de indrukken die we onszelf opleggen. We zijn niet onze indrukken, maar we hebben...

Vroeg naar bed maar blijf moe….

Ik ga vroeg naar bed maar blijf moe?   Het is frustrerend wanneer je vroeg naar bed gaat, maar toch vermoeid wakker wordt. Een goede nachtrust...

Migraine ik word er niet goed van…..

"Migraine" ik word er niet goed van...    Migraine is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door heftige aanvallen van...

Hooikoorts

Met deze tips heb jij minder kriebel klachten. Hoor jij bij een van de vele mensen die last heeft van hooikoorts? Rode ogen, kriebelneus, rode...

De patat kraai

De patat kraai    In 2009 publiceerde NU.nl n.a.v. een Amerikaans onderzoek van de Birminhamton University, New York, over het leven van stadse...

A1 versus A2 MELK

Verschil tussen A1 en A2 melk    Nee A2 koeien lopen niet te kort langs de snelweg. Eigenlijk is de benaming A2 koe niet de juiste. A2 koeien...

Lever

Fabriek  Je lever maakt over uren bij alles wat jij binnen krijgt. Denk hierbij aan voeding, alcohol, snacks, make-up, uitlaatgassen. Met een...

Het verschil tussen het bewuste en onbewuste brein

Het verschil tussen het bewuste en onbewuste brein   Ons brein is een prachtig, slim, magisch orgaan. Het zorgt ervoor dat we alle handelingen...

Neem contact met mij op

Wil je erachter komen waarom je last hebt van bepaalde kwaaltjes? Of wil je weten hoe je jouw lichaam zo gezond mogelijk kan houden? Dan kun je me elke avond telefonisch bereiken, maar je kunt me ook altijd een Whatsapp bericht sturen of een mailtje. Uiteraard kun je ook het contactformulier op de website invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Momenteel werk ik uitsluitend ambulant.

Lieve groet,

Erna van den Hurk